Voetbalplaatjes

Heeft u voetbalplaatjes, mevrouw? Daar staan ze, de kinderen, bij de uitgang van de fa. Grootgrut. Helaas voor hen spaar ik de plaatjes al voor een ander kind. Samen met hem bekijk ik het album met de foto’s van de voetballers. Keurige portretjes van jongens met als gegoten zittende shirts en met de door de nieuwste mode voorgeschreven kapsels. Behalve af en toe een glimlach is er verder geen emotie van de gezichten af te lezen.
Voetbalplaatjes!

De populariteit van de voetbalsport heeft er voor gezorgd dat veel mensen een camera gingen kopen. Het heeft de opkomst van de amateurfotografie mede doen ontstaan.
Fotografie en voetbal horen bij elkaar.

Dat weet Marjan als geen ander. Zij is fotograaf van de supportersvereniging van F.C. Groningen en lid van onze fotogroep. Marjan maakt óók voetbalplaatjes.
Prachtige foto’s van voetballers in het heetst van de strijd. Nu zijn de kapsels in de war, de kousen zakken af, de shirts hebben grasvlekken. De gezichten zijn vertrokken. De pijn van de aanvaring, het gevecht om de bal, de teleurstelling na het verlies, de blijdschap na de winst, alle emoties zijn terug te zien op de gezichten. Dit zijn geen voetbalplaatjes, dit zijn fantastische foto’s van voetballende mensen.

En mijn jongetje? Hij juicht om dat ene doelpunt, het winnende, dat in het verkeerde doel werd geschopt! Wat een uitdrukking van blijdschap op zijn gezicht! Ik wilde dat Marjan dat vast had kunnen leggen. Daar had ze zeker een heel mooie foto van gemaakt.
En die had ik dan boven de bank kunnen hangen!

Martha

3 reacties op “Voetbalplaatjes&rdquo

  1. Wat had ik graag dat koppie gezien en vastgelegd ! En heel erg veel dank voor je mooie woorden over mijn voetbalfoto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.