Karakter


Maak een foto met als onderwerp: karakter. Deze opdracht kregen we mee voor de vakantie.
Pas toen ik er mee bezig ging ontdekte ik hoe veelomvattend en tegelijkertijd beperkend deze opdracht is.
En dat vormde een hele uitdaging, maar gelukkig was er voldoende tijd om er mee aan de slag te gaan.
Mijn vakantie bracht ik door op Rügen, een bijzonder eiland in de Oostzee.
Een eiland met een eigen karakter. De karakteristieke, prachtige brug die het eiland verbindt met het vasteland, de bijna spierwitte zandstranden, de enorme “Findlings” in de Oostzee, en de keien van prachtig roze met geel graniet aan de steenstranden. En dan natuurlijk de krijtrotsen, met scherpe punten vooruitstekend in de groen met blauwe Oostzee. De karakteristieke overblijfselen van de DDR, verworden tot ruïnes begroeid met varens en leverkruid. Een immens groot militair marinecomplex, compleet met nog begaanbare schuilkelders, gebouwd door de Nazi’s en ontmanteld door de Russen, een kerkhof van instortende daken en muren. Het monumentale “Dwasieden Schloss” gebouwd door een rijke bankier, de protserigheid ervan alleen zichtbaar in de voor een deel nog overeind staande muren en voorgevel.
Ik had er veel karakterfoto’s kunnen maken…en toch. Het was het aldoor net niet, een ongrijpbaar gevoel dat dit toch niet was wat ik wilde vastleggen onder het kopje ‘karakter’.
Ik begreep dat het voor alle leden van de club een moeilijk in beeld om te zetten begrip was. Maar daarom des te boeiender om er iets van te maken.


Wat we ervan gemaakt hebben kun je vinden op de website van InFocus.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.