Weer een blogje

Elk nadeel heb se voordeel, sprak een bekende Nederlandse voetballende filosoof ooit. Het blijkt dat door de lockdown ons volk bij gebrek aan ander vermaak massaal aan de wandel is gegaan, en via Facebook en andere media plaatjes heeft gedeeld van al het moois dat ons land in huis heeft. De fotografie heeft zodoende een enorme vlucht genomen. De verkoop van fotocamera’s daarmee ook. Bij het NOS weerjournaal werden in de sneeuwperiode veel foto’s ingestuurd. Normaal komen er per dag zo’n veertig binnen, maar nu waren het er veel meer. Des te meer een pluim voor Erika dat haar foto werd uitgekozen om geplaatst te worden.

Maak een weerfoto, dat was de opdracht deze keer. De foto moest aangeleverd worden in het formaat dat ook gebruikt moet worden als je een foto naar de NOS stuurt. Gelukkig is er elke dag weer, dus dat was niet lang naar zoeken. En wat voor weer! We konden kiezen of we een zonnige warme dag, een regen-of sneeuwbui, een dreigende wolkenlucht dan wel sneeuw en ijs wilden fotograferen. Vermaak in de zon bij een bosmeertje, de altijd weer bijzondere schoonheid van rijp op de bomen, een ijssculptuur, kinderen op een slee, schaatsende mensen op de ijsbaan of een kleumend bloemetje in de sneeuw. Koning Winter heeft ons veel gezichten getoond, en wij hebben hebben dat vastgelegd! En kijk even goed naar de mevrouw op een bierkratje op een dichtgevroren Groningse gracht! En vraag je af, net als wij: stel dat ze daar door het ijs was gezakt?  Veel plezier bij het kijken, wij hadden dat bij het fotograferen. Dank zij Karen kun je op onze Facebookpagina  zien hoe het er in het echt uit had kunnen zien.

Martha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.