Muziek en licht

Fotogroep InFocus heeft behalve een website ook een Facebook pagina die met veel zorg en creativiteit wordt beheerd door Karen. Zij verzorgt ook de presentatie op onze clubavonden. Het is een feest om te zien hoe zij er altijd weer iets bijzonders van weet te maken! Zo ook weer met de foto’s van onze laatste opdracht van 2021: Lichtstrepen.
Het verhaal dat zij op Facebook vertelt is precies zoals we het hebben ervaren. De opdrachtgever ontdekte zelf ook dat het jaargetijde om een dergelijke foto te maken niet direct heel handig gekozen was. En daar kwam dan ook nog eens de lockdown na 5 uur bij, normaal de periode dat er veel verkeer is. Nu waren de straten uitgestorven. Dus moesten we kunst-en vliegwerk toepassen, maar allemaal hebben we aan onze opdracht voldaan, en aan de verhalen te horen ook met veel plezier! Klaas zal de foto’s weer op de website zetten.
Ondertussen is onze expositie in de Eiberhof voorbij. De lijsten zijn opgeborgen tot de volgende keer. Allerlei fotografische interpretaties van het thema “muziek” waren te bewonderen, en onze ‘ophangers’ zijn er weer in geslaagd van al die diversiteit een eenheid te maken!
Muziek en lichtstrepen, klank en licht, gevangen in foto’s. En wat hebben we nu meer nodig in deze dubbel donkere tijd dan een lichtstreep aan de horizon en muziek? “If music be the food of love, play on” laat Shakespeare Twelfth Night muzikaal beginnen. “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in” zong Leonard Cohen. “Another year over”, zong John Lennon, 8 december precies 42 jaar geleden vermoord. Maar de muziek blijft, het licht komt terug, de liefde blijft gevoed en wij blijven fotograferen.

Ik wens iedereen: Fijne Kerstdagen en voor 2022 op z’n Gronings: “veul hail en zegen”

Martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.