Lente

Het woord “Lente” komt van “lang”, het lengen van het licht.
Er is heel wat geschreven, gedicht, gezongen en geschilderd over de lente. Zelfs was de lente te zien in de ogen van de tandartsassistente. Ook “Loesje” weet er wat over te zeggen: Gelukkig kun je in de lente ook overdag schaapjes tellen. Tweejarige kleindochter Loes zag de lente in het allereerste sneeuwklokje in de tuin. Vol verwondering riep ze : kijk, een ijsblokje!
Wij hebben de lente gevangen in onze foto’s. Wat een mooie verscheidenheid: lentelucht, lentelicht, lentekleuren, lentebloemen, lentebloesem, lentewerkzaamheden, uitbottende struiken en lente weerspiegelend in een vijver!
Samen vormen ze een prachtig beeld van het voorjaar.
Onze praktijkdag bracht ons naar Borg Verhildersum in Leens. Daar wachtte ons een verrassing: bijna alles was gesloten wegens corona van de vrijwilligers. Gelukkig was de borg te bezichtigen, en konden we binnen foto’s gaan maken. Het onderwerp “nostalgie” heeft een verrassende serie foto’s opgeleverd! Bij elke foto hoort een bijzonder verhaal van de maker. En ook de “reclamefoto” is gemaakt: de borg in al haar glorie!
De lente zelf liet het wel een beetje afweten. Het was een koude dag, het nog open Hoogeland bood weinig beschutting tegen de wind, en de bloemetjes hadden er ook nog niet zo veel zin in. Maar de kou deerde de blote dames in de beeldentuin niet, zij hadden de winterjassen niet nodig. Gelukkig ging het restaurant wel open. De koffie was goed, de appeltaart lekker en de Grunneger mosterdsoep en snert maakten ons weer warm.
De foto’s staan op de website. Kijken!

Martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.