Bezigheden van de leden

We zijn druk doende geweest! De pittige en uitdagende opdracht om een minimalistische landschapsfoto te maken heeft weer verrassende resultaten opgeleverd. Het betekent dat je het landschap terug brengt tot de essentie.
Je kijkt even heel anders naar de wereld om je heen, laat het onnodige weg en vergroot dat wat voor jou van belang is.
De opdracht om een foto te maken van ons dagelijks leven brengt een heel andere manier van kijken naar de wereld om ons heen mee.
De verstilling van het minimalisme lijkt tegengesteld aan de hectiek van ons dagelijks leven. Maar in feite hebben we bij beide opdrachten hetzelfde moeten doen: kijken naar wat voor jou de essentie is.En voor ieder van ons is dat anders, en krijgen we weer een variatie aan onderwerpen op de foto, maar toch met een gezamenlijke noemer.
In de loop van het jaar heeft Frank ons kennis laten maken met het werk en leven van beroemde fotografen.
Mooi hoe fotografie als kunstvorm je kan raken, verbijsteren of ontroeren.
Een onderdeel van onze agenda is ook altijd de “archivaris”. Een lid van de groep toont ons een aantal foto’s uit haar of zijn archief.
We zien dan ook eens werk van elkaar dat niet gerelateerd is aan de club.
En natuurlijk niet te vergeten de expositie in de Eiberhof. Als groep gingen we onze foto’s met als onderwerp “Dorp” bekijken. De ophangers hebben wederom goed werk verricht, het hangt er prachtig bij! We werden zeer hartelijk ontvangen in de Eiberhof en gingen samen op de foto.
Het was fijn om te horen hoe de bewoners genieten van onze foto’s!
Ook hebben we een fantastische lezing gehad van Maarten Westmaas. Hij heeft diverse boeken met natuuropnamen gemaakt, waaronder een boek met opnames die hij tijdens een zwerftocht door het veengebied van Drenthe gemaakt heeft.
De digitale camera heeft hij ondertussen verwisseld voor de analoge camera. Hij heeft een camera gebouwd die tot in de kleinste onderdelen bestaat uit materiaal dat afkomstig is uit een veengebied in Drenthe. Een bescheiden en bijzondere man. Het was een plezier om naar hem te luisteren en zijn werk te zien.

Het jaar is bijna voorbij. Er waren goede en slechte tijden, ook voor de leden van de club. Maar we hopen in goede gezondheid verder te kunnen in 2023 en met evenveel plezier!
Ik wens iedereen voor wie het dagelijks leven soms zwaar is, voor iedereen die of bourgondisch of minimalistisch kerst gaat vieren toe dat we de essentie van Kerst mogen beleven: de terugkeer van het Licht. En ik wens iedereen veel heil en zegen in het nieuwe jaar.

May the road rise to meet you
May the wind be always on your back
May the sun shine warm upon your face
the rain fall soft upon your field

Martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.