Er even tussenuit

Fotogroep InFocus gaat na een weer geweldig fotoseizoen met zomervakantie. Maar natuurlijk wil dat niet zeggen dat we ophouden met fotograferen. We kregen voor de zomer vijf opdrachten mee, dus we kunnen onze camera niet aan de wilgen hangen. Een van de opdrachten is om een willekeurige foto te maken op de dag precies tussen beide seizoenen in: in between, er tussenin!
Het seizoen 22/23 sloten we af met de bespreking van onze schaduwfoto’s, en met de foto’s van onze praktijkdag naar Lauwersoog. We gingen op stap met de boswachter, die ons vertelde over de flora en fauna van het gebied, en over de ontstaansgeschiedenis van het Lauwersmeer. De afsluiting van de Lauwerszee ging niet zonder slag of stoot, en had ingrijpende gevolgen voor het landschap en zijn bewoners.
De Lauwerszee verdween, en een brakwatergebied met bos, eilandjes en begraasgebied voor koniks kwamen er voor in de plaats. De zeearend heeft zich hier gevestigd. De dijk die nu ons land beschermt vormt tevens een afscheiding tussen twee werelden. Een van de gedichten die jarenlang afgedrukt heeft gestaan op het terrein van de parkeerplaats geeft dit goed weer:


Is dit vrijheid: nergens zijn en overal zien
En we hebben overal iets gezien en op de foto gezet! De schaduwfoto’s konden en passant ook gemaakt worden: we hadden een dag vol zonneschijn en lunchten op het terras bij de pier tussen zee en meer. Helaas hebben we de zeearend niet gespot.
Daarentegen heb ik een paar dagen later op de plek waar de maker van het gedicht eens woonde wel een zeearend zien rondcirkelen: boven het Tusschenwater bij Zuidlaren.
Wij gaan er even tussenuit! Tot na de vakantie en vergeet niet de website te bekijken.

Martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.